Specialiteiten in ons assortiment

We hebben bij de Broodspecialist in Den Bosch een breed assortiment en we breiden dit constant uit met nieuwe, ambachtelijke producten. Wij willen onze klanten alleen pure producten aanbieden en werken daarom uitsluitend met natuurlijke ingrediënten.

Daniëls Koekbakkerij bakt de Bossche Koek en meer

Alle koeken van de Broodspecialist worden gebakken in onze koekbakkerij. Daniëls koekbakkerij is ontstaan, doordat de bakkers van De Broodspecialist steeds meer koek zijn gaan bakken. Bovendien, was het makkelijker om al deze producten onder een ander naam te brengen. De koekbakkerij is verantwoordelijk voor de volgende originele streekproducten:

Wij hebben een webshop waar u bijvoorbeeld Daniëls Bossche koek kunt bestellen.

bossche koekDaniëls Bossche Koek, nu te bestellen

Door de eeuwen heen had elke stad zo zijn eigen koeken. Ook ’s-Hertogenbosch met haar Bossche Koeken. Geïnspireerd door de inwoners van zijn stad, heeft Broodspecialist bakker Daniël van Schijndel zijn Bossche Koek gemaakt. Door zijn pittige bite en zoete smaak een koek met karakter! Daniëls Bossche Koek is nu te bestellen bij de Broodspecialist!

 

Daniëls Bossche Lulkoek

De vorm van deze lulkoek is geïnspireerd op enkele laatmiddeleeuwse metalen speldjes die in ’s-Hertogenbosch zijn opgegraven. De speldjes waren ongeveer 4 cm lang en gemaakt van een legering van tin en lood. Toen deze speldjes nieuw waren, glommen ze als zilver. Ze waren er ook in een vorm van een vulva. Blijkbaar was het in die tijd niet vreemd om een speld in de vorm van een fallus met vleugeltjes, pootje en een kroontje op te spelden. Wat dat betekende en wie er mee rond liepen weten we niet. Deze speldjes zijn een van de raadsels over de middeleeuwen. Wat we wel weten, is dat de dragers voor lul liepen. Deze koekjes zijn ontwikkeld door Daniëls koekbakkerij in samenwerking met www.erfgoedshertogenbosch.nl naar idee van Rob van de Laar.

De Bossche koek liever kopen of bestellen?

Wilt u koek uit Den Bosch kopen of bestellen? Kom dan naar onze winkel of bestel ze in onze webshop. Wij zijn geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 7.30 tot 16.00 uur.